Babka jogurtowa o smaku bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, budyń i proszek do pieczenia wymieszałam razem. Masło stopiłam. Do miski wbiłam całe jajka. Do jajek wsypałam cukier. Mikserem na najwyższych obrotach ubijałam 5 minut. Do puszystej masy łyżkami dodawałam mąkę z dodatkami cały czas miksujac. Gdy się mąka z masą jajeczną połączyła dodałam cały jogurt ciągle miksując. Na koniec wlałam zimne płynne masło i aromat. Ciasto przełożyłam do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy babkowej o średnicy 23 cm, wys 10 cm. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 st z grzałką góra - dół ok 40 minut - do suchego patyczka. Letnie ciasto oprószyłam cukrem pudrem
Komentarze