Babka fasolowa z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto w wersji fit

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki kokosowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju kokosowego
    3 łyżki miodu
    10 dkg orzechów włoskich
    10 dkg suszonych śliwek

Babka fasolowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zmiksować z jajkami na puszystą masę, dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać posiekane bakalie i wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto wyjąć z formy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy