Babka czekoladowo-miodowa to świetna propozycja na Świąteczny Stół. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
1 godz. 30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
100 g mlecznej czekolady,
180 g cukru,
225 g masła,
125 ml miodu,
2 duże jajka,
300 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
250 ml wody,
biała polewa.
Babka czekoladowo-miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
Następnie mieszamy i studzimy.
2.Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
3.Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.
Komentarze