Babka cytrynowa

4.5 (190 ocen)

Pyszna babka pachnąca cytryną.

Składniki:


  • margaryna 1 kostka
    cukier 1 szk
    jajka 4 szt
    mąka pszenna 2 szk
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka kopiasta
    cytryna 1 szt
    cukier puder do oprószenia babki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać.Do utartej masy dodać 1 szklankę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Dodać sok wyciśnięty z cytryny wymieszany z otartą skórką z cytryny i drugą szklankę mąki.Wszystkie składniki dobrze połączyć.Ciasto wylać do prostokątnej formy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką.Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.Piec w 160 st około 50 min.Forma 30*10 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować