Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 55 min

Zawsze wychodzi :)

  • 55 min

Składniki:

  • 5 jajek, 1/2 szkl. oleju, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 1 duża cytryna

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, cukier i olej razem zmiksować, aż cukier się rozpuści. Następnie dosypywać mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Na koniec dodać skórkę startą z 1 cytryny i odrobinę soku z cytryny. Formę keksową natłuścić i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto i piec 45 min. w 170 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy