Babka budyniowa - kakaowa

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i lekko wilgotna babka o smaku kakao z lekko wyczuwalną nutą budyniu. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 opakowanie budyniu czekoladowego w proszku (na 0,5 l )
    2 łyżeczki gorzkiego kakao
    6 łyżek oleju słonecznikowego
    6 łyżek mleka
    cukier puder do posypania
    keksówka 10 x 26
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Babka budyniowa - kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka budyniowo - kakaowa 1. Jajka wybijamy do miski i wsypujemy cukier, miksujemy. Gdy masa jest ubita wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i kakao, mieszamy.
    Na końcu wlewamy olej i mleko ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut do
    ,,suchego patyczka"
    Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować