Babka ajerkoniakowa

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Pyszna, niezwykle aromatyczna i prosta w przygotowaniu babka.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 5 jaj
    150 gram cukru pudru
    120 gram mąki pszennej
    120 gram mąki ziemniaczanej
    2 opakowania cukru wanilinowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka oleju
    1 szklanka likieru ajerkoniakowego
    masło i bułka tarta do formy

Babka ajerkoniakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Stale ucierając wlewać powoli olej i ajerkoniak. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Foremkę do babki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec godzinę w 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy