Te babeczki smakują wszystkim, a kształtem zachęcają dzieci.
20 min
Składniki:
250 g mąki tortowej
250 g jogurtu naturalnego
50 ml oleju
2 jajka
100 g cukru
łyżeczka cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
gwiazdki i pisanki lukrowe do dekoracji
Babeczkowe motylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy je łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni. Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Jeśli są blade trzymamy jeszcze kilka minut. Z tej porcji wyszło 12 motylków.
Porady
Motylki można dowolnie dekorować i ozdabiać, zaraz po wystygnięciu.
Komentarze