Babeczkowe motylki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Te babeczki smakują wszystkim, a kształtem zachęcają dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g mąki tortowej
    250 g jogurtu naturalnego
    50 ml oleju
    2 jajka
    100 g cukru
    łyżeczka cukru waniliowego
    łyżeczka proszku do pieczenia
    gwiazdki i pisanki lukrowe do dekoracji

Babeczkowe motylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki 1. Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy je łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni. Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Jeśli są blade trzymamy jeszcze kilka minut. Z tej porcji wyszło 12 motylków.

Porady

Motylki można dowolnie dekorować i ozdabiać, zaraz po wystygnięciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy