Babeczkowe galaretki

4.5 (189 ocen)

  • 10 godz.

Kolorowy i smaczny deser.

  • 10 godz.

Składniki:

  • -3 galaretki: 2 czerwone i 1 różowa
    -1 waniliowy serek homogenizowany (ok 150 g)
    -silikonowe foremki do babeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczkowe galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różową i 1 czerwoną galaretkę rozpuszczamy osobno we wrzątku-każdą w 1 szklance. Cześć foremek zalewamy do połowy ostudzoną czerwoną galaretką i czekamy aż stężeją. Pozostałą część zalewamy do połowy różową galaretką (ostudzoną) wymieszaną z serkiem homogenizowanym (serek w temp. letniej) na jednolitą masę. Gdy masą zaczyna tężeć wlewamy je do pozostałych foremek-do połowy wysokości. Niewykorzystaną masę wlewamy na stężoną wcześniej czerwoną galaretkę. Pozostałe foremki uzupełniamy drugą czerwoną galaretką, również rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku. W momencie, gdy nasze kolorowe deserki stężeją, należy je ostrożnie wyjąć z foremek. W tym celu przygotowujemy miskę z gorącą wodą. Każdą foremkę zanurzamy-oczywiście nie całkiem- w wodzie, a po chwili galaretki same wyskoczą z foremek. Pamiętajmy, by nie trzymać ich w wodzie zbyt długo, gdyż mogą się porostu rozpuścić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować