Babeczki z twarogiem

4.5 (309 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mojej rodzince tak posmakowały babeczki, że musiałam upiec nowe, i nie żałuję bo dziś dodałam twarogu wyszły przecudowne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3/4 szklanki oleju,
    3/4 szklanki mleka,
    250 g twarogu w kostce,
    kilka kropel aromatu migdałowego,
    3 jajka,
    1 szklanka cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (309 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Do miski dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz resztę składników.
  • babeczki 2. Wszystko zmiksować do połączenia się składników.
  • babeczki 3. Do foremki na babeczki ułożyć papierowe foremki do babeczek i dodać po 1,5 - 2 łyżki ciasta w zależności od łyżki (zostawić około 1 cm od góry).
  • babeczki 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.
  • babeczki 5. Ostudzić na blaszce.
  • babeczki 6. Wyjąć delikatnie z foremek i ułożyć na dowolnym naczyniu.
  • babeczki 7. Posypać cukrem pudrem lub dać lukier (ja nie lubię lukru).Polecam całym sercem są mega pulchne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować