Babeczki z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prościutkie i przepyszne

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki

    3/4 szklanki cukru

    1 szklanki mleka

    1/2 szklanki oleju

    2 jajek

    16g cukru waniliowego

    1 łyżeczki proszku do pieczenia

    Ponadto:

    3 gałązki rabarbaru

    3 łyżki cukru

    Na kruszonkę:

    50 g masła

    2 łyżki cukru

    1/2 łyżeczki cynamonu

    1/2 szklanki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. uche składniki mieszamy w jednej misce a mokre czyli mleko, jaja, olej w drugiej. Lekko je łączymy. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i za pomocą rózgi krótko mieszamy. Umyty i obrany rabarbar kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Foremkę do muffinów wyłożyłam silikonowymi papilotkami i każdą napełniłam do 2/3 wysokości.

    Składniki na kruszonkę umieściłam w malakserze i wymieszałam do powstania kruszonki ( można oczywiście wszystko zagnieść w palcach). Powstałą kruszonką posypujemy babeczki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185-190 C i pieczemy ok 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować