Babeczki z makiem

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Babeczki z makiem

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki,
    - 2 jajka,
    - 1/2 szklanki oleju,
    - 1/2 szklanki cukru,
    - 150 ml kefiru,
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1 szklanka zmielonego maku,
    - cukier puder do ozdoby.
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, dolewamy kefir i olej, a na koniec dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, makiem. Mieszamy do połączenia produktów łyżką. Ciasto wylewamy do formy na muffinki wyłożonymi papilotkami. Pieczemy ok. 25 min. do suchego patyczka w 180 stopniach C. Wykładamy na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować