Babeczki z kremem krówkowym

4.5 (186 ocen)

Przepis na ciasto i krem sama wymyśliłam. Babeczki są proste i szybkie w wykonaniu.

Składniki:

  • Ciasto:
    70 g margaryny
    ok 1 szkl mąki
    łyżka cukru pudru (można dodać ale nie trzeba)
    1 jajko
    śmietana (ile zabierze)
    Krem:
    pół puszki gotowej masy krówkowej
    pół margaryny lub masła
    czekolada gorzka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Mąkę z cukrem i z margaryną siekamy. Dodajemy jajko i śmietanę. Wyrabiamy ciasto, jeśli będzie klejące dodajemy mąki, jeśli nie będzie się chciało skleić dodajemy śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok 15-20 min. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, wykrawamy większe kółka i na silikonowej formie do muffinek/babeczek układamy kółka(możemy je sobie ukształtować). Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni na złoty kolor.
    MASA: Margarynę ucieramy do białości, dodajemy krówkę.
    Do gotowych babeczek nakładamy nasz krem(możemy nakładać rękawem cukierniczym lub łyżką). Dekorujemy startą czekoladą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować