Przepis na ciasto i krem sama wymyśliłam. Babeczki są proste i szybkie w wykonaniu.
Składniki:
Ciasto:
70 g margaryny
ok 1 szkl mąki
łyżka cukru pudru (można dodać ale nie trzeba)
1 jajko
śmietana (ile zabierze)
Krem:
pół puszki gotowej masy krówkowej
pół margaryny lub masła
czekolada gorzka do dekoracji
Babeczki z kremem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Mąkę z cukrem i z margaryną siekamy. Dodajemy jajko i śmietanę. Wyrabiamy ciasto, jeśli będzie klejące dodajemy mąki, jeśli nie będzie się chciało skleić dodajemy śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok 15-20 min. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, wykrawamy większe kółka i na silikonowej formie do muffinek/babeczek układamy kółka(możemy je sobie ukształtować). Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni na złoty kolor.
MASA: Margarynę ucieramy do białości, dodajemy krówkę.
Do gotowych babeczek nakładamy nasz krem(możemy nakładać rękawem cukierniczym lub łyżką). Dekorujemy startą czekoladą.
Smacznego!
Komentarze