Babeczki z ciasta francuskiego

4.99 (176 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przekąska na imprezowy stół :)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 puszka marchewki z groszkiem
    1 mała czerwona cebula
    15 dkg szynki
    10 dkg sera żółtego
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Przekąski

Babeczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i wyłożyć nim formę do muffinek. Marchewkę z groszkiem osączyć i nałożyć po łyżce do każdej babeczki. Szynkę drobno pokroić, cebulę posiekać i również nałożyć do babeczek. Wierzch posypać startym żółtym serem i przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować