Babeczki z białą czekoladą i malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Deser idealny na letnie popołudnia. Podaję go podczas spotkań z przyjaciółmi.

Składniki:

  • Na 12 sztuk:
    ● 25 dag mąki pszennej
    ● 5 dag otrębów owsianych
    ● 13 dag cukru
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1,5 łyżki soku z cytryny
    ● jajko
    ● 4 łyżki oleju
    ● 1 szkl. mleka
    ● 10 dag białej czekolady
    ● 20 dag malin + do dekoracji

Babeczki z białą czekoladą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki suche (mąkę, cukier, otręby, proszek do pieczenia), w drugiej – składniki mokre.
  • 2. Zawartości misek mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy posiekaną czekoladę i maliny, lekko mieszamy.
  • 3. Silikonowe foremki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 °C. Studzimy, dekorujemy malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy