Babeczki waniliowe z owocami

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babeczki upiekłam na urodziny siostry Marty.

Składniki:

  • ● 22 dag masła
    ● 22 dag mąki
    ● 14 dag cukru
    ● 4 jajka
    ● łyżeczka olejku waniliowego
    ● 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    ● ok. 20 dag owoców, np. brzoskwiń z puszki
    ● 40 dag kremówki
    ● 2 śmietan-fiksy
    ● 3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki waniliowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie osączamy
    i kroimy w małą kostkę. Masło
    ucieramy z cukrem i olejkiem
    waniliowym na puch. Dodajemy
    po jajku. Nadal miksując,
    stopniowo wsypujemy mąkę
    wymieszaną z sodą i proszkiem
    do pieczenia. Delikatnie
    mieszamy z połową owoców.
  • 2. Foremki do babeczek wykładamy
    papierowymi papilotkami.
    Napełniamy do 2/3
    wysokości. Pieczemy ok. 20
    minut w 180 °C. Studzimy.
  • 3. Kremówkę ubijamy z cukrem
    pudrem i śmietan-fiksami.
    Wyciskamy za pomocą
    szprycy na babeczki. Dekorujemy
    pozostałymi owocami.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Babeczki doskonale smakują z owocami leśnymi: jagodami, malinami lub jeżynami. ● Zamiast bitej śmietany można wykorzystać gotowy krem karpatka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować