Babeczki twarogowe z gruszką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe
z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g. twarogu
    3/4 szklanki cukru
    3 jajka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki oleju
    1/3 szklanki mleka
    1 gruszka

    Dodatkowo:
    1/2 tabliczki czekolady deserowej
    2-3 łyżki mleka
    garść orzechów ziemnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki twarogowe z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki twarogowe z gruszką 1. Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę.
    Twaróg zblendować. Dodać cukier i jajka.
    Zmiksować. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko.
    Ponownie zmiksować do połączenia składników.
    Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami.
    Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Lekko docisnąć.
    Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Do suchego patyczka.
  • Babeczki twarogowe z gruszką 2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodając mleko.
    Orzechy posiekać nożem, lub rozbić tłuczkiem przez ściereczkę.
    Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać
    rozdrobnionymi orzeszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować