Babeczki twarogowe z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę.
Twaróg zblendować. Dodać cukier i jajka.
Zmiksować. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko.
Ponownie zmiksować do połączenia składników.
Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami.
Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Lekko docisnąć.
Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Do suchego patyczka.
2.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodając mleko.
Orzechy posiekać nożem, lub rozbić tłuczkiem przez ściereczkę.
Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać
rozdrobnionymi orzeszkami.
Komentarze