Babeczki selerowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na małe i zdrowe babeczki z selera.

  • 60 min

Składniki:

  • zestaw a
    a) składniki podstawowe z zestawu
    100 g selera korzeniowego
    20 plasterków szynki wieprzowej gotowanej
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    b) składnik podstawowy dodatkowy
    1 jajko
    c) składniki robocze
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 ząbek czosnku
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki kurkumy
    d) dekoracja
    sałata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Babeczki selerowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami papierowymi na babeczki. Do każdej foremki wkładamy plasterek szynki i wykładamy nim foremkę.Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obieramy czosnek i drobno kroimy. Resztę szynki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim czosnek, następnie dodajemy starty seler i smażymy razem przez chwilę aż seler zmięknie i zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę, jogurt, sól, pieprz kurkumę i jajko. Mieszamy razem i wkładamy do foremek do szynki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować