BABECZKI POD KOKOSOWĄ PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Są troszkę pracochłonne ale efekt jest wart poświęconego czasu.Często je robię ale na każde święta muszą być.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    - 4 żółtka
    - 100 g cukru
    - 200 g masła
    - 3 szklanki mąki
    PIANA Z KOKOSEM:
    - 4 białka
    - 200 g cukru
    - 200 g kokosu
    OPRÓCZ TEGO:
    - 20 foremek na babeczki
    - 20 kostek czekolady
    - dżem
    - rodzynki, orzechy, migdały itp.

Babeczki pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto dobrze zagnieść.
    Wykleić nim foremki do babeczek i ułożyć na blaszce.
  • 2. Do każdej babeczki włożyć po kostce czekolady, trochę dżemu, mogdały, orzechy lub rodzynki.
  • 3. Białka ubić z cukrem po czym dodać kokos.Tak przygotowaną masą przykryć babeczki.
    Piec w temp. 180 stopni C aż masa kokosowa nabierze złotego koloru.

Porady

Do nadziania babeczek można zrezygnować z niektórych składników lub zastąpić je innymi w/g uznania.

Komentarze

Podobne przepisy