babeczki na słono z różnościami

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

babeczki inaczej

  • 40 min

Składniki:

  • 200g wędzonej szynki
    100 g boczku
    1 pęczek szczypiorku lub 1 cebula pokrojona w kostkę
    80 g masła
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka maślanki
    1 szklanka kukurydzy
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 ząbki czosnku drobno posiekanego
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli i pieprzu
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Babeczki na słono z różnościami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. szynkę, cebulkę czosnek i boczek podsmażamy na patelni, w misce rozrabiamy jaja, mleko, maślankę, dodajemy proszek do pieczenia, dodajemy roztopione masło, sól , pieprz, zioła. Do ciasta dodajemy ostudzone: kukurydzę, usmażony boczek,szynkę i cebulkę/czosnek. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem.
    Gotowe ciasto wykładamy do posmarowanych masłem foremek, pieczemy w 180 stopniach 25-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować