Babeczki na słono

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Babeczki w nowej odsłonie

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki krupczatki
    20 dkg margaryny
    2 żółtka
    Szafran
    Bazylia
    Krem:
    100 g serka homogenizowanego
    Szczypiorek
    2 jajka
    Reszta:
    Ser żółty
    Papryka czerwona
    Liscie bazylii
    Rzodkiewka
    Świeży ogórek
    Sol, pieprz do smaku
    Do dekoracji:
    Szczypiorek
    Pietruszka
    Pomidorki koktajlowe
    Szafran
    Ziarna pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Babeczki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki na słono 1. Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek.Z wierzchu posypac szafranem i bazylią. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
  • babeczki 2. Krem:
    Jajka ugotować. Drobno pokroic i wymieszać z serkiem, do tego dodac drobno posiekany szczypiorek i doprawić do smaku. Krem nałożyc na babeczki i udekorować kawałkami sera, papryki czerwonej, ogórka i rzodkiewką.
  • babeczki 3. Podawać na tacy udekorowanej pomidorkami, szczypiorkiem, pietruszka i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować