Babeczki na drugie śniadanie

0 (0 ocen)

Ciekawy pomysł na drugie śniadanie do szkoły i pracy. Babeczki są dobre i na ciepło i na zimno.

Składniki:


  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    Mokre:
    1 szklanka kefiru
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka
    Oraz:
    2 parówki
    0,5 czerwonej papryki
    75 g sera żółtego

Babeczki na drugie śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, ziołami i suszonymi pomidorami. W drugiej misce roztrzepać jajka z kefirem i olejem.

    Parówki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę. Wrzucić do mokrych składników.

    Zawartość obu misek połączyć, wymieszać łyżką.

    Nałożyć do papilotek w formie na muffiny. Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać każdą babeczkę. Piec około 20 minut w 190 stopniach. Wystudzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy