Babeczki mięsno-serowo-warzywne

4.99 (191 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienite w smaku i bardzo oryginalne. Jest to świetny sposób na urozmaicenie obiadów dla dzieci jak również przemycenie im porcji warzyw.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
    120 g cebuli
    60 g marchewki
    125 g sera żółtego w kawałku
    2 jajka M
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (191 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Dania główne Ser

Babeczki mięsno-serowo-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju, łączymy z mięsem. Następnie do masy mięsnej dodajemy startą na grubej tarce marchew i starty na cienkiej tarce ser. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Do foremek wyłożonych papierowymi foremkami nakładamy porcje masy (z górką). Pieczemy około godziny w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować