Babeczki marchewkowe z aronią i jabłkiem - beznabiałowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ze względu na alergię na nabiał musiałam zmodyfikować wiele przepisów . Wyszło pysznie !

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej zwykłej
    1 szkl mąki pszennej razowej
    1 1/3 szkl mleka roślinnego
    2 łyżki soku z marchwi
    1 szkl ugotowanej marchewki
    1/3 szkl oleju rzepakowego
    pół szklanki mrożonej aronii
    jedno duże jabłko
    dwie lyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    pół łyżeczki cynamonu
    opcjonalnie - łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki marchewkowe z aronią i jabłkiem - beznabiałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą
  • 2. w drugiej misce wymieszać składniki mokre z pokrojonym w kostkę jabłuszkiem i z aronią
  • 3. następnie wszystko razem wymieszać. Nakładać do foremek wysmarowanych tłuszczem - wychodzi 12 babeczek. piec w temp 180 stopni 20 minut

Porady

Babeczki smakują polane syropem klonowym lub z agawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia Jabłka Mąka razowa Marchewka Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować