Babeczki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Są pyszne każdy się będzie nimi zajadał i pięknie się prezentują na stole

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,50 dag mąki
    1 kostka margaryny
    5 żółtek
    0,15 dag cukru pudru

    Dodatkowo:
    1 galaretka truskawkowa
    kokos
    żelatyna
    1 paczka migdałów

    Masa Kokosowa:
    1 szklanka mleka
    1 kostka masła
    0,25 dag kokosu
    0,15 dag cukru pudru
    sok z cytryny

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Galaretki

Babeczki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spody babeczek 1. Składniki na ciasto zagnieść i schłodzić chwilkę. Wylepiać babki i piec w piekarniku 15-20 minut w temp.180 stopni.
    Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody z 1 łyżeczką żelatyny. jak zastygnie pokroić w kostkę.
    Masło rozetrzeć, kokos zaparzyć wrzącym mlekiem. Gdy kokos będzie zimy wkręcać do masła, na końcu dodać sok z cytryny. Nakładać masę do babeczek tak do prosta na talerzyk wysypać kokos maczać w kokosie i na środek każdej babeczki poukładać galaretkę.Można na spód każdej babeczki poukładać po 1 migdale.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kokos Masa Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować