Babeczki kakaowe z malinami i bananem

0 (0 ocen)

Były przepyszne, polecam :)

Składniki:


  • 120 g mąki pszennej
    60 g mąki krupczatki
    70 g cukru
    3 łyżki kakao
    łyżeczka sody
    250 g kefiru
    pół szklanki oleju
    jajko

    banan
    12 malin (użyłam mrożonych)
    łyżeczka kakao

Babeczki kakaowe z malinami i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.

    Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po plasterku banana i jednej malinie.

    Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta.

    Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.

    Upieczone posypujemy ciemnym kakao.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy