Babeczki jogurtowo-kokosowe (bez glutenu)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki bez glutenu. Babeczki wychodzą delikatne, aromatyczne, mięciutkie. W sam raz do kawki lub herbaty. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła
    100 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 łyżka ksylitolu
    1 cukier kokosowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    2 łyżki mąki kokosowej
    2 łyżki mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki jogurtowo-kokosowe (bez glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy, przelewamy do miski. Do masła dodajemy jogurt i jajko, miksujemy. Następnie wsypujemy suche składniki i ponownie miksujemy. Foremki do babeczek ustawiamy na blaszce. Przekładamy masę do 5 papilotek. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować