Babeczki jogurtowe z kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na proste w wykonaniu babeczki. Z kremem czekoladowym i posypką będą smakować dzieciom i dorosłym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g jogurtu naturalnego
    1 łyżka oleju
    1 jajko
    1 op. cukru wanilinowego
    1 łyżka cukru pudru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki mąki orkiszowej
    krem: 50 g margaryny
    3 łyżki kremu czekoladowego
    kolorowa posypka

Babeczki jogurtowe z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy jogurt, olej, jajko, cukry, proszek do pieczenia i obie mąki. Mieszamy dokładnie a następnie przekładamy do 4 silikonowych foremek na babeczki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i odkładamy do wystudzenia. Miękką margarynę przez chwilę miksujemy razem z kremem czekoladowym. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim babeczki. Następnie posypujemy kolorową posypką. Wstawiamy babeczki do lodówki aż krem stężeje.

Komentarze

Podobne przepisy