Babeczki „cyklopki” z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Babeczki:Do mleka dodaj margarynę, cukier oraz kakao. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu do momentu, aż cukier i margaryna się rozpuszczą. Ostudź
2. Jajka zmiksuj z ostudzona masą. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek oraz groszki, wymieszaj.
3. foremki do muffinek wypełnił papilotkami. Do każdej papilotki wlej odrobinę ciasta, dodaj łyżeczkę dżemu malinowego i wlej ponownie ciasta do 2/3 wysokości i włóż do każdej po 3 wiśnie
4. Piecz ok 15 minut w 200 stopniach (góra-dół)
5. Krem: Miękkie masło ubij na puch dodaj cukier puder i miksuj przez 2-3 minuty. Na koniec dodaj sok z cytryny delikatnie miksując.
6.Masa: Cukier i mąkę przesiej do miski. Żelatynę rozpuść w wodzie
7. Do cukru z mąką dodaj żelatynę, sok z cytryny i ugniataj – gdy masa będzie za twarda i łamała się dodaj odrobinę wody.
8. Masę rozwałkuj i powycinaj kółka na oczy potworka i pozostaw do stwardnienia.
9. Do szklanki dodaj 2 łyżeczki wody i odrobinę barwnika ( czarny bądź niebieski) namocz patyczek do uszu i rób kropki na stwardniałych oczkach.
10 . Ostudzone babeczki ozdób kremem maślanym i ułóż oczko
Komentarze