Babeczki bananowe z kokosem i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Lekkie, pełne wszystkiego co dobre

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na 20 babeczek:
    2 duże banany
    10 kostek mlecznej czekolady
    2 czubate łyżki wiórków kokosowych
    300 gramów mąki ( u mnie tortowa orkiszowa)
    100 ml mleka ( u mnie czekoladowy napój sojowy)
    100 ml oleju rzepakowego
    2 małe jajka
    3 łyżki brązowego cukru
    2czubate łyżki kakao
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    Szczypta soli
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Babeczki bananowe z kokosem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgniatam banany.
    W dużej misce łączę mąkę z kakao,kokosem, cukrem,solą i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu łączę jajka, olej i mleko z wanilią. Siekam czekoladę w drobną kostkę. Łączę suche i mokre składniki, dodaję banany. Mieszam tylko do połączenia się składników.
    Ciastem napełniam foremki na muffinki do 3/4 wysokości. Piekę babeczki przez 25-30 minut w 190 stopniach.
    Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Porady

Moje rady: Jeżeli macie mniej dojrzałe banany możecie je pokroić w półplasterki i takie dodać do ciasta. Dodajcie ulubioną czekoladę-może być gorzka, albo biała.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kakao Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować