Babcine ciastka ze skwarek

4.48 (143 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne , kruche ciasteczka do kawy z wykorzystaniem skwarek zamiast tłuszczu do pieczenia. Szybkie i proste w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mąki
    15 dag skwarek
    10 dag cukru-pudru
    1 cukier waniliowy
    3 żółtka
    125 ml śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 dag skórki pomarańczowej
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Ciastka z maszynki Skwarki

Babcine ciastka ze skwarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skwarki i skórkę pomarańczową zemleć za pomocą maszynki do mięsa ( należy użyć sitka do maku). Z wszystkich składników zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Ciastka można formować w dowolny sposób. Rozwałkować ciasto na stolnicy i wykrawać foremkami ciastka o dowolnych kształtach lub użyć przystawki do maszynki do mięsa. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na złoty kolor 15-20 minut. Po upieczeniu ostudzić. Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować