Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 awokado
    6 żółtek
    6 plasterków łososia wędzonego
    1-2 ząbki czosnku
    mix sałat
    koperek świeży
    sól, pieprz

Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na połówki, usunąć pestki. Ułożyć na każdym owocu plaster łososia. Ostrożnie wlać żółtka, przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać sól i pieprz.
    Piec 20 min w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika udekorować mixem sałat lub koperkiem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy