Aromatyczny krem z pieczonego kalafiora z pesto buraczkowym ( botwnikowym )

0 (0 ocen)

  • 4 min
  • Dla 4 osób

Pyszne połączenie !

  • 4 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1 duży kalafior,
    6-8 szt ząbków czosnku,
    3 szklanki bulionu warzywnego,
    1 szklanka mleka,
    olej,
    pieprz.


    Składniki pesto botwinkowe ( buraczkowe ) :
    garść liści z botwinki,
    2-3 małe buraczki, ( mogą być wcześniej upieczone z kalafiorem )
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki parmezanu,
    2 łyżki płatków migdałów,
    2-3 łyżki oliwy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pesto Krem

Aromatyczny krem z pieczonego kalafiora z pesto buraczkowym ( botwnikowym ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Kalafior podziel na mniejsze kawałki. . Różyczki kalafiora oraz czosnek natrzyj niewielką ilością oleju. Przełóż na blaszkę. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury stopni i piecz 15-20 minut.

    Upieczone warzywa przełóż do garnka. Wlej bulion i całość zblenduj. pieprzem. Całość podgrzej. Wlej mleko i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Do miski blendera włóż pokrojone liście botwinki oraz małe buraczki. Dodaj czosnek oraz migdały. Wsyp parmezan i wlej oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę.

    Zupę przelej do miseczek. całość polej delikatnie pesto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem  z pieczonego kalafiora

To może cię zainteresować