Aromatyczne warzywa z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pełna aromatu warzywa.Wyśmienity dodatek do obiadu. Doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym.

  • 30 min

Składniki:


  • cukinia 1 sztuka
    brokuł 1/2 sztuki
    pomidory suszone 10 sztuk
    ząbki czosnku 2
    bazylia otarta 1 łyżeczka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    papryka czerwona 1/2 sztuki
    papryczka chili 1
    sól do smaku

Aromatyczne warzywa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w paski. Czosnek siekamy, paprykę czerwoną kroimy w drobną kostkę a chilli drobno siekamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek i chwilkę podsmażamy. Dodajemy cukinię, oprószamy solą i dusimy pod przykryciem. Gdy cukinia lekko zmięknie, dodajemy paprykę czerwoną i paprykę chilli. Posypujemy bazylią i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Na koniec dodajemy pomidorki suszone i różyczki brokuła. Wszystko razem mieszamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy