Arbuzowy chłodnik

5 (173 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie:

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Arbuz ½ kg
    Pomidor mięsisty 2 szt.
    Papryka czerwona 1 szt.
    Ogórek zielony 1 szt.
    Czosnek 2 ząbki
    Cytryna 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Cukier do smaku
    Oliwa
    Świeża mięta
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Arbuzowy chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza obrać, oczyścić z nasion i część zostawić do dekoracji. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórka obrać a paprykę umyć i również oczyścić z nasion. Wszystkie warzywa zmiksować z arbuzem, zakwasić sokiem z cytryny i skropić oliwą. Doprawić według uznania, schłodzić w lodówce i podawać z kawałkami arbuza lub świeżą miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować