Anioł

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto na amoniaku przekładane kremem budyniowym

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 jajka
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 kostki margaryny
    1/2 kg mąki
    1 łyżka amoniaku
    1 cukier waniliowy

    Składniki na masę:
    3 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    3 jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 budyń śmietankowy
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    1 cukier waniliowy

Anioł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części i w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia upiec cztery jednakowe placki. Ciasta piec przed około 20 -22 minuty na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Dwie szklanki mąki zagotować z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe składniki połączyć z resztą mleka i wlać powoli do gotującego się mleka. Podgrzewać ciągle mieszając aż masa zgęstnieje. Gorącą masą przełożyć placki. Odstawić ciasto do ostygnięcia a następnie wstawić na jeden dzień do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Można również podzielić masę na cztery części. Trzema przełożyć placki. Czwartą wyłożyć na wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.

    link do przepisu : http://ciastamoniki.blogspot.com/2014/09/anio.html

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy