Andrut z mlekiem w proszku

4.5 (199 ocen)

  • 1 min

Pyszny, szybki i słodki andrut. Ja go uwielbiam.

  • 1 min

Składniki:

  • 1 1/2 kostki masła
    3/4 szkl. mleka
    3 szkl. cukru
    1 op. mleka w proszku
    3 łyżki kakao
    1 op. andruta
    czekolada bakaliowa
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty

Andrut z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Andrut z mlekiem w proszku 1. Masło, cukier i mleko podgrzać z 3 łyżkami kakao i ostudzić.
    Dodać 3 szkl. mleka w proszku (1 opak.) i zmiksować.
    Dodać bakalie (orzechy, rodzynki. Ja dodaję czekoladę bakaliową pokrojoną w drobną kostkę) i 2 pokruszone wafle.
    Kłaść na 1 wafel i przykryć drugim. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować