Andrut à la mazurek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na nowo odkrywam kulinarny świat. Gotuję z wybrankiem serca, który lubi dobrze zjeść.

Składniki:

  • ● 1 op. dużych wafli
    ● puszka masy krówkowej
    ● słoiczek powideł
    ● migdały
    ● żurawina
    ● rodzynki
    ● łuskane orzechy włoskie
    ● orzechy laskowe
    ● suszone morele
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mazurek Desery Andruty

Andrut à la mazurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały, rodzynki i żurawinę wsypujemy do osobnych miseczek i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie odcedzamy. Migdały obieramy. Orzechy włoskie dzielimy na połówki lub ćwiartki, orzechy laskowe siekamy. Morele drobno kroimy.
  • 2. Wafle rozkładamy. Połowę smarujemy powidłami, a pozostałe masą krówkową. Następnie układamy na przemian jedne na drugich. Ostatni powinien być wafel posmarowany masą krówkową. Wierzch dekorujemy migdałami, orzechami włoskimi, żurawiną, rodzynkami i morelami. Posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi. Wafle odstawiamy na noc, aby nieco zmiękły. Następnie kroimy ostrym nożem zanurzanym co jakiś czas w gorącej wodzie.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki ● Masę krówkową można przygotować samodzielnie ze słodzonego mleka skondensowanego. Puszkę należy gotować ok. 2,5 godzin (otwierać dopiero po wystygnięciu).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować