Aksamitny sernik czekoladowy (na zimno)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest to deser, który doskonale sprawdza się podczas letnich przyjęć. Na pewno posmakuje , każdemu kto lubi delikatne desery na bazie twarogu. Co ciekawe dodatek kremu czekoladowego i samej czekolady nadał temu sernikowi czekoladowemu jeszcze ciekawszego smaku.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ser trzykrotnie mielony
    300 ml jogurtu naturalnego
    300 g pralinek czekoladowych
    300 g biszkoptów typu lady fingers
    250 g kremu czekoladowego
    150 g cukru pudru
    100 g czekolady mlecznej
    100 g kulek czekoladowych
    100 g herbatników
    50 g żelatyny
    50 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Aksamitny sernik czekoladowy (na zimno) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Do masy dodajemy krem czekoladowy i wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Do masy serowej dodajemy kulki czekoladowe. Miksujemy wszystko do połączenia się składników. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Ciepłą żelatynę dodajemy partiami do masy serowej. Na dnie tortownicy układamy herbatniki. Na bokach tortownicy układamy biszkopty. Następnie ostrożnie wylewamy masę serową na środek tortownicy. Na wierzchu układamy praliny czekoladowe. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować