Kopytka z smażoną cebulką

3 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Możemy je podać jako samodzielne danie. Polecam na bezmięsny obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    1 szkl mąki
    duża szczypta soli
    około 6 - 8 łyżek mąki do posypania
    4 łyżki oleju
    2 średnie cebule
    woda do gotowania
    sól do wody
    olej do wody
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne Jajko

Kopytka z smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, mąkę, sól i zagniatamy. Robimy wałeczki i tniemy nożem na romby. Gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez około 4- 5 minut od wypłynięcia. Przekładamy do zimnej wody, a później na cedzak.
    Obraną cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Kopytka podajemy z przesmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Mąka Olej Sól Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować