A'LA SCHABOWE Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

4.49 (159 ocen)

  • 20 min

Bardzo soczyste i delikatne.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 grube plastry mięsa z łopatki
    2 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

A'la schabowe z łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić na w miarę cienkie kotlety. Każdy obtoczyć dwa razy w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia, a potem jeszcze parę minut na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem w trakcie smażenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Schab Wieprzowina Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować