Pyszne roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i serem feta. Szybkie i proste w wykonaniu. Bardzo smaczne. Można podawać z wiosenną surówką i młodymi ziemniaczkami z koperkiem.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 filety z kurczaka, 200g szpinaku(może być mrożony), 2-3 łyżk śmietany, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, mąka lub jajko i bułka tarta do obtaczania roladek, 1 łyżeczka masła
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak wrzucamy na patelnię z 1 łyżeczka masełka, dodajemy 2-3 łyżki śmietany, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i podsmażamy.
Filety rozbijamy, nacieramy przyprawą do kurczaka. Na rozbite filety nakładamy cienko szpinak i pasek sera feta. Zawijamy ,obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy do piekarnika 180 'C na 15 minut. Po upieczeniu przekroić na pół dla estetycznego wyglądu.
Smacznego
Komentarze