Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

4.5 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i serem feta. Szybkie i proste w wykonaniu. Bardzo smaczne. Można podawać z wiosenną surówką i młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka, 200g szpinaku(może być mrożony), 2-3 łyżk śmietany, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, mąka lub jajko i bułka tarta do obtaczania roladek, 1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wrzucamy na patelnię z 1 łyżeczka masełka, dodajemy 2-3 łyżki śmietany, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i podsmażamy.
    Filety rozbijamy, nacieramy przyprawą do kurczaka. Na rozbite filety nakładamy cienko szpinak i pasek sera feta. Zawijamy ,obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy do piekarnika 180 'C na 15 minut. Po upieczeniu przekroić na pół dla estetycznego wyglądu.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować