Kukurydziane placuszki bananowo - cynamonowe

4.4 (209 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezglutenowe śniadanie z cynamonowym aromatem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 łyżek mąki kukurydzianej
    200 ml mleka
    2 łyżki gazowanej wody
    1 jajko
    1 banan
    szczypta cynamonu i soli
    1 łyżka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.4 (209 ocen)

Zobacz również:

Placki

Kukurydziane placuszki bananowo - cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmiksować z mlekiem, wodą, cynamonem, cukrem waniliowymi żółtkiem.
    Banana rozgnieść widelcem na papkę.
    Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do masy kukurydzianej razem z bananem, delikatnie wymieszać.
  • 2. Łyżką nakładać masę na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem. Smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Podawać polane miodem, z ulubioną konfiturą lub posypane cukrem pudrem.

Porady

Podawać na ciepło, świeżo przyrządzone. Zimne, bądź odgrzewane robią się suche i twardsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować