Żeberka pieczone

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 18 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Kochani dziś u mnie w kuchni totalna nowość czyli żeberka nadziane.
Coś nowego innego i mogę powiedzieć że nawet dobrego :-)
Jeśli podamy takie mięsko w towarzystwie sosu słodko-kwaśny wtedy rewelacja.
Zapraszam do spróbowania może i wam takie połączenia przypadnie do gustu.

  • 1 godz. 18 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • Żeberka wieprzowe dowolna ilość
    (u mnie 600g)
    Marchewka
    Pietruszka
    Kawałek selera
    Kawałek pora
    Sól pieprz( lub vegeta kto co lubi)
    Ser (na tą ilość 150g)
    2 jajka
    Mąka
    Tarta bułka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka pieczone 1. Żeberka myjemy dzielimy na porcje wkładamy do garnka.
    Marchew pietruszkę seler obieramy myjemy i dodajemy razem z porem do mięsa.
    Zalewamy wodą tyle żeby przykryć wszystkie składniki doprawiamy do smaku kto co lubi (u mnie vegeta) i gotujemy do miękkości.
    Ja użyłam szybkowaru więc zajęło mi to dosłownie chwilę
    Po ugotowaniu mięso studzimy.
    Ser kroimy w dość grube paski .
    Teraz najtrudniejsza czynność czyli wyjęciu kości z mięsa nie robiąc dziury :-) .
    Gdy tą czynność mamy już zrobioną to na miejsce kości wkładamy ser.
    Tak przygotowane mięso doprawiamy i odkładamy na 15 min do lodówki. Następnie obtaczamy w jajku i tartej bułce najlepiej 2razy (chodzi o to aby ser podczas pieczenia nie wypłyną).
    Smażymy na patelni z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami oczywiście u mnie frytki z piekarnika oraz sałata z śmietaną.
    SMACZNEGO.

    Polecam sos słodko-kwaśny do tego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować