Zupa krem z cukinią, rzeżuchą i płatkami kokosa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jedna z najlepszych zup, jakie do tej pory udało mi się skomponować. Szczerze polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    kawałek bulwy selera
    mała cebula
    ząbek czosnku
    łyżka kurkumy
    3 ziemniaki
    1 młoda cukinia
    solidna garść rzeżuchy
    sól
    łyżka oleju kokosowego
    2 łyżki śmietanki kokosowej
    garść płatków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z cukinią, rzeżuchą i płatkami kokosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, selera i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Cukinię opłukać, pokroić w ćwierć plasterki.
  • 2. Marchew i selera obsmażyć przez kilka minut na rozgrzanym oleju kokosowym, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Warzywa oprószyć kurkumą, mieszając smażyć minutę. Dodać ziemniaki i cukinię, zalać taką ilością gorącej wody, aby warzywa były przykryte. Ugotować do miękkości.
  • 3. Do warzyw dodać solidną garść rzeżuchy – im więcej, tym zupa będzie ostrzejsza – całość zmiksować. Doprawić do smaku solą i śmietanką kokosową.
  • 4. Płatki kokosowe zrumienić na suchej patelni.
    Zupę podawać posypaną płatkami kokosowymi i rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kokos Kurkuma Rzeżucha Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować