Jajka a'la flaczki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie wiem skąd wzięła się ta nazwa ale danie jest super. Proste a zarazem smaczne. Oczywiście Kasia musiała dodać swoje 4gr i zrobić je po swojemu. Jajka a'la flaczki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 ugotowanych na twardo jajek
    3 duże cebule
    2 łyżki masła
    3 łyżki tartego sera
    Sól pieprz papryka ostra
    Łyżka tartej bułki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Jajka a'la flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Zeszklić na maśle dodać pieprz sól paprykę zalać odrobiną wody dusić do miękkości. Jajka pokroić w plastry.
    Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać w nim warstwami pokrojone jajka i cebulę.
    Ostatnią warstwę posypać wymieszanym serem z tartą bułką i masłem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika około 180st. i piec nie więcej niż 15min. SMACZNEGO.

    W oryginalnej wersji jest tak że cebulę dusimy w szklance białego wina. Ale dla mnie na śniadanie ten pomysł raczej kiepsko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować