Ciasto Michałek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne czekoladowe ciasto

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5jajek
    1,5 szklanki mąki
    1łyżeczka proszku i pieczenia
    1łyżeczka sody
    0.5 szklanki cukru

    Składniki do czekolady do ciasta
    3/4 szklanki oleju
    1/2 szklanki wody
    1/2szklanki cukru
    3 łyżki kakao

    Masa do ciasta
    500g serka mascarpone
    330ml śmietanki 30%
    8 pokruszonych cukierków Michałków
    Dodatkowo 2 paczki ciastek paryskie z biedronki smak truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtej ubić z cukrem gdy będzie sztywną piana dodać żółtka ubijać następnie dodać mąkę proszek do pieczenia sodę i polewę czekoladową wymieszać delikatnie i upiec biszkopt
    Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na pół wyłożyć jedna część masy ułożyć w 4 rzędach ciastka przykryć druga połowa masy następnie drugą częścią biszkoptu na to można polać polewą czekoladową i ozdobić skruszonymi cukierkami Michałkami

    Masa sposób przygotowania
    śmietanę ubić na sztywno dodać następnie serek mascarpone i michałki wymieszać i przełożyć na ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować