Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

jak mus to mus a do tego czekoladowy z truskawkami

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    370g. herbatników kakaowych
    200g. masła
    5 białek
    390g. dżemu brzoskwiniowego
    400ml.śmietanki 30%
    2 op.śmietan fix
    1 łyżka cukru pudru
    świeże truskawki i mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus czekoladowy Musy

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus czekoladowy 1. Herbatniki drobno kruszymy ,masło roztapiamy ,łączymy z herbatnikami,przekładamy do foremki(ja użyłem 25cm na 30cm ) wierzch smarujemy dżemem ,wkładamy do lodówki na ok.30 min.W między czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej .Schłodzoną śmietanę miksujemy z fixami na sztywno pod koniec dodajemy cukier puder.Do śmietany dodajemy rozpuszczoną czekoladę miksując na niskich obrotach,Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodajemy do masy czekoladowej delikatnie mieszamy drewniana łyżką.Całość wylewamy na herbatniki.Schładzamy w lodówce (najlepiej całą noc)Mus porcjujemy na talerze dekorujemy świeżą miętą i truskawkami.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować