Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki drobno kruszymy ,masło roztapiamy ,łączymy z herbatnikami,przekładamy do foremki(ja użyłem 25cm na 30cm ) wierzch smarujemy dżemem ,wkładamy do lodówki na ok.30 min.W między czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej .Schłodzoną śmietanę miksujemy z fixami na sztywno pod koniec dodajemy cukier puder.Do śmietany dodajemy rozpuszczoną czekoladę miksując na niskich obrotach,Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodajemy do masy czekoladowej delikatnie mieszamy drewniana łyżką.Całość wylewamy na herbatniki.Schładzamy w lodówce (najlepiej całą noc)Mus porcjujemy na talerze dekorujemy świeżą miętą i truskawkami.SMACZNEGO.
Komentarze