Marynowana cebula - doskonały dodatek do girlla

4.49 (183 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Marynowana surówka z cebuli sprawdzi się idealnie jako dodatek do pieczonych mięs i potraw z grilla, Jej słodko ostry smad doskonale uzupełni mięsne aromaty.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cztery średniej wielkości cebula
    Trzy łodygi selera naciowego
    Ząbek czosnku
    Dwie lub trzy marynowane ostre papryczki (można użyć świeżych, lub zastąpić suszonymi)
    Miód
    Cukier
    Sól
    Ocet winny i balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Marynowana cebula - doskonały dodatek do girlla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Najlepiej zrobić to na mandolinie lub szatkownicy. Podobnie czynimy z selerem naciowym. W drobną kostkę kroimy dwie-trzy marynowane ostre papryczki. Możemy użyć świeżych lub posłużyć się suszonymi. Całość zasypujemy trzyma łyżkami soli i trzema łyżkami cukru. Zalewamy octem balsamicznym i winnym, w proporcjach 1:1, tak by przykryta była prawie cała cebula. Dodajemy utarty ząbek czosnku i jedną dużą łyżkę miodu. Co jakiś czas całość mieszamy, do momentu, aż cebula całkowicie zmięknie. Doskonały dodatek do potraw z grilla i pieczonych mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marynata Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować