Dorsz z grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sezon na szparagi w pełni :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwica z dorsza, po kawałku na osobę
    1 młoda cukinia
    1 pęczek zielonych szparagów
    1 średni por
    1 marchewka
    sól, pieprz
    curry
    przyprawa do ryb
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Dorsz z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki dorsza obsypać przyprawą do ryb i odłożyć. Pora posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, wrzucić na średnio rozgrzaną oliwę, posypać solą i pieprzem, podsmażyć chwilę i podlać wodą. Gotować około 15 minut i włożyć kawałki ryby. Kiedy dorsz będzie gotowy wyjąć go, a sos zmiksować blenderem.

    Cukinię pokroić w plasterki, obsypać curry i usmażyć na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Szparagi ułożyć na patelni grillowej, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i ugrillować. Dorsza podawać z grillowanymi warzywami i sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dorsz Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować